Die schlechtsten

Een bericht over voetbalwaanzin op internet: “Een 63-jarige fan van Internazionale is zondagavond gedood in een bar in Turijn. Een meningsverschil over de opstelling van Inter in de Champions League-finale tegen Bayern München leidde tot een steekpartij met fatale afloop. Het slachtoffer en zijn belager kregen ruzie over een opmerking dat er geen enkele Italiaan in de basis van Inter stond. De twee mannen gingen op de vuist, waarna de eigenaar van de kroeg ze de zaak uitzette. Buiten trok een van hen een mes waarmee hij zijn rivaal neerstak.”

Zover zal ik niet gaan, en ik zal ook zeker geen mes bij me steken, maar ik wil wel eens ernstig praten met Diego Maradona over de vraag waarom hij als bondscoach van Argentinië in zijn selectie voor de WK geen plaats heeft ingeruimd voor Javier Zanetti en Esteban Cambiasso van Inter Milaan. Of denkt hij misschien dat het Italianen zijn? (Overigens: dit stukje is geschreven vóór de uitzending van Voetbal International, waarin René van der Gijp het woordelijk met me eens was.)

Verder kon ik mij geheel vinden in de overwinning van Inter, ook al is die Mourinho natuurlijk een absolute maniak, maar dat word je vanzelf als je assistent van Van Gaal bent geweest (zie ook Andries Jonker). Allejezus, wat ging die man weer tekeer op het stadhuis van München. Je moet maar durven om je supporters voor “gladiolen” uit te maken. Even dacht ik nog dat hij het echt zou gaan schreeuwen: “Wir sind die schlechsten von Madrid, die schlechsten von Mailand, die schlechsten von Liverpool, die schlechsten von Bordeaux, die schlechsten von Barcelona, die schlechsten von der ganze Welt...” Maar hij zei het niet, der grosse Verlierer. Vrij naar John F. Kennedy: “Ich bin ein Versager!”


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.