T-hempie

Nu we hier in Twente langzamerhand weer bij zinnen komen, werpt het nieuwe seizoen zijn schaduw alweer vooruit. Trainer McClaren gaat zijn herwonnen status verzilveren en verkast van de Beugel Bunker naar de Volkswagen Arena. N’Kufo en Perez zijn ook vertrokken en dat biedt mogelijkheden om De Jong en Tioté een basisplaats te geven, wat in beide gevallen zeker geen verzwakking hoeft te betekenen. Als ze dan ook nog Ruiz vast weten te houden, dan staat er volgend jaar gewoon weer een kampioenskandidaat in Enschede. Laat het maar aan Munsterman over, dan komt het allemaal wel goed. Twee jaar geleden kreeg hij zelfs geen gehoor bij Rijkaard, nu staan de trainers in de rij. En ik weet niet of hij op het lijstje staat, maar Laudrup, die moet het worden. Of anders Skibbe, maar geen Adriaanse of Koeman, alsjeblieft.

Intussen raakt het land voorzichtig in de ban van het WK voetbal. Boschker en Brama zijn er nog bij, maar het is nu al duidelijk dat het bedrijfsleven de grote winnaar zal worden. Sommige bedrijven spelen daarbij handig in op de mogelijkheden die de moederspraak van het gastland hen biedt. Zo kreeg ik van een drukkerij een cursus “Zuid-Afrikaans voor beginners” met onder andere de volgende vertaalopdrachten: “Die leerhoosluie sgiete we heeltemaal aan barrelementen!” “Heb die morsjorsen wel de vlugklaarballen getraineerd? “ “Als onze Wesley maar niet de gansdag de tefiestreur heb.” “Die zwartpakkiesbobo moet huptweedrie naar de oogloerder.” Doet u mee? Mail uw oplossingen naar pcbonder@kpnplanet.nl. Onder de juiste inzendingen wordt een T-hempie van de Total verloot.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.