Hoekskop (3)

Vanwege een warm familieweekend met een hoogtestage in de omgeving van Winterberg kan ik me nu pas melden voor de derde aflevering van mijn eigen WK-journaal. Hierin gaat het over de derde ronde in de groepsfase, woensdag 30 juni behandel ik de opmerkelijkste zaken in de achtste finales. Dus geef ik nu een hijs aan de vuvuzela en een haal aan de jabulani, oftewel hoekskop nummer drie van het WK in Zuid-Afrika.

WK-het waren twee geweldige weken: Les Bleus. WK-jongens willen jullie alsjeblieft niet meer meezingen met het volkslied: Portugal. WK-FC Twente katers: Tioté, N'Kufo, Parker. WK-wedstrijd die ons godzijdank bespaard is gebleven: Noord Korea-Slovenië. WK-kan echt niet: Hugo Borst in een T-shirt voor het WK-journaal van de NOS met de tekst “Can I wash my penis here?” WK-niet te zuipen: Oranje likorette (2.99 per fles bij de Lidl). WK-best te pruimen: Oranje chocomuffins (4 stuks voor 1.49 bij de Lidl). WK-FC Twente-moment: de versnelling en het schot van Miroslav Stoch halverwege de tweede helft tegen Italië. WK-legende: Rigobert Song in zijn 137e interland voor Kameroen. WK-assist: Keisuke Honda, de 3-1 tegen Denemarken. WK-wegwezen: Ciao Italia! WK-toch wel weer ontroerend: de tranen in de ogen van Marcello Lippi. WK-sukkel: scheidsrechter Lannoy (Brazilië-Ivoorkust) die eerst aan Fabiano vraagt of hij misschien ook hands heeft gemaakt (“Tuurlijk niet!”) en vervolgens Kaka een onterechte rode kaart geeft. WK-verkeerde prioriteit: president Sarkozy die met Henri in gesprek gaat. WK-kippenvel: de duim omhoog van Eusebio bij Portugal-Noord Korea. WK-die moet FC Twente kopen als Ruiz toch weg gaat: Sanchez (Chili). WK-doelpunt: nog steeds dat van Maicon. WK-aanfluiting: dat het NOS Radio Journaal melding maakt van het feit dat de Beesies bij AH op zijn.

WK-Dream Team: Handanovic; Maicon, Skrtel, Lucio; Hamsik, Van Bommel, Honda, Messi; Donovan, Vittek, Suarez.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.