Hoekskop (4)

Hans van Breukelen kreeg een open doekje toen hij in VI Oranje verkondigde dat we maar eens moesten ophouden met dat gezeur over de kwaliteit van het voetbal, waarmee het Nederlands Elftal in Zuid-Afrika tot nu toe ongeslagen is gebleven. Even afgezien van de vraag hoe serieus we iemand moeten nemen die in een genadeloos geflopte campagne voor het AD bereid is met een Kabouter Plopmuts op de foto te willen: ik ben zo vrij om het niet met hem eens te zijn. Sterker nog: ik vind het niet om aan te zien. En het zegt mij genoeg dat de enige geslaagde actie van Robin van Persie tegen Slowakije er niet geheel toevallig één zonder bal was, toen hij het gat trok vanwaaruit Arjen Robben raak kon knallen. Maar goed, voor hetzelfde geld gaat het vrijdag tegen Brazilië ineens lopen, staan we toch maar mooi bij de laatste vier en lacht Kabouter Plop ons allemaal uit. Laten we daarom maar gauw verder gaan met de vierde aflevering van mijn eigen WK-journaal.

WK-genadeloos geflopte campagne: Hans van Breukelen met een Kabouter Plopmuts voor het AD. WK-wedstrijd die ons godzijdank bespaard is gebleven: Noord Korea-Slovenië. WK-kan echt niet: Hugo Borst in een T-shirt voor het NOS WK Journaal met de tekst “Can I wash my penis here?” WK-niet te zuipen: Oranje likorette (2.99 per fles bij de Lidl). WK-best te pruimen: Oranje chocomuffins (4 stuks voor 1.49 bij de Lidl). WK-ontdekking: Henry Schut voor het NOS WK Journaal. WK-tv-quote: “Hij kiest voor zijn keuze” (Raymond Atteveld bij VI Oranje). WK-dat zegt toch wel wat: basketballster Kobe Bryant die zegt dat hij er vroeger van droomde een voetballer à la Marco van Basten te worden. WK-puur: de tranen van Arjen Robben. WK-blunders: de 1-0 en 2-0 van Argentinië tegen Mexico. WK-eindelijk wraak voor Das Wembley Tor van 1966: de afgekeurde goal van Frank Lampard. WK-jankdoos: Ronaldo. WK-legende: Rigobert Song in zijn 137e interland voor Kameroen. WK-assist: Keisuke Honda, de 3-1 tegen Denemarken. WK-picobello: het optreden van George Kooijmans bij VI Oranje. WK-ongelooflijk: dat de Chileense middenvelder Valdivia bij een club in Saoedi-Arabië speelt. WK-nog altijd onbetwist de allerbeste analist die er is: Günther Netzer. WK-nee, niet wéér: Piet de Visser over alle Afrikaanse spelers die hij kent. WK-het mag kennelijk wat kosten: al die gasten die de NOS invliegt voor de dagelijkse glijpartij met Jack van Gelder. WK-scheidsrechter: Baldassi (Spanje-Portugal). WK-penalty: Oscar Cardozo (Paraguay). WK-de lul: Yuichi Komano (Japan).

WK-Dream Team: Stekelenburg; Maicon, Piqué, Contrao; Valdivia, Honda, Villa, Meireles; Cardozo, Suarez, Müller.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.