Sportcafé

Vorige week donderdag was ik aanwezig bij een sportcafé in de kantine van Rigtersbleek. De avond was georganiseerd door de hoofdredactie van www.twentesport.com en de gasten waren Fritz Korbach en Jaap Uilenberg. Nu kun je van deze mannen zeggen wat je wilt, maar ze hebben wel een verhaal – al moet je ze misschien liever niet vragen wat ze van Femke Halsema vinden, want dat idee had ik al. Daarvoor hoeven we niet naar een sportcafé in de kantine van een voetbalclub. Maar gaat het over voetbal, dan komen ze met teksten die er min of meer wel toe doen – tenminste, zolang ze verstaanbaar zijn. De microfoons werkten niet allemaal even vrijwillig mee en nu heeft dat soms nog wel zijn charmes.

Het wordt pas echt serieus irritant wanneer de omgeving als stoorzender gaat fungeren en dat werd gaandeweg de avond steeds duidelijker hoorbaar. Middenin de zaal stond een stel volwassen mannen aan een tafel er gewoon keihard doorheen te lullen, alsof ze voor zichzelf met hun eigen sportcafé waren begonnen. Ik snap daar dus werkelijk geen bal van. Ga dan lekker buiten staan als het je kennelijk niet interesseert en je denkt dat je Johan Derksen bent. Wat een gebrek aan fatsoen en respect. Het zal er wel bij horen, vandaag de dag, kijk en luister ook even naar de verkiezingsdebatten waar ze elkaar om de paar lettergrepen hinderlijk onderbreken om toch vooral maar zelf aan het woord te zijn. En dan later met een stalen smoelwerk durven te beweren dat we ze dat niet hebben horen zeggen.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.