Stemming

Deze week zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer, maar de spelers van Oranje zijn niet erg in de stemming. Het is ze te veel gedoe, ze zijn onvoldoende op de hoogte of het zal ze gewoon jeuken. Ze hebben per slot van rekening wel wat anders aan hun hoofd nu de bronstkreet van de vuvuzela hen naar Zuid-Afrika heeft gelokt. Een van de weinigen die wel gaat stemmen is Khalid Boulahrouz en dat heeft vooral te maken met de opkomst van Geert Wilders: “Die man is een gevaarlijke clown” zegt de verdediger van VfB Stuttgart in De Pers van maandag. “Hij zet mensen met een bepaald geloof in de hoek, isoleert ze van de rest van de samenleving en zet er vervolgens het stempel “gevaarlijk” op. Alsof moslims allemaal slechte mensen zijn. Voor mij is Wilders een zwakke persoonlijkheid, iemand die mentaal volledig in de war is.”

John Heitinga kan er niet mee zitten: “Ik heb niemand gemachtigd, ik woon in het buitenland en het staat te ver van me af.” Hij gaat of laat dus niet stemmen, maar heeft wel last van een mening: volgens hem komt premier Balkenende uit Zuid-Holland. “Dat lijkt me wel. Hij zit veel in Den Haag. Dan zal hij daar ook wel vandaan komen.” Tuurlijk John, wat jij wil. Laten we hopen dat onze verdediger in het veld ook niemand hoeft te machtigen, want daarbuiten staat het allemaal nog wel iets te ver van hem af. Als we moeten gaan selecteren op verstandelijke vermogens en algemene ontwikkeling, dan valt te vrezen dat Heitinga niet geheel ongeschonden door de ballotage komt. Maar voor een speler van Oranje gelden kennelijk andere criteria. En trouwens: ik stem op Arjen Robben.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.