Hoekskop (5)

Briljante advertentie in De Volkskrant van vandaag (maandag): een Braziliaanse voetbalfan staat in een open raam te juichen, compleet met de nationale vlag en de onvermijdelijke vuvuzela. Afzender: Pearle Opticiens (“Gratis deskundige oogmeting. Goeie actie van Pearle”). Goeie actie? Pearle wereldkampioen! En dat gelukkig wel in tegenstelling tot Brazilië, dat voor rust overigens al met een nulletje of drie had moeten leiden. Toch knap van Oranje om zo sterk terug te komen en toe te slaan. Nou morgenavond Uruguay zonder Suarez verslaan en we staan zondag zomaar in de finale. Tegen wie? Ik hoop tegen Spanje, maar ik vrees tegen Duitsland. En waarom? Omdat ik Spanje heb getipt als favoriet voor de titel...

WK-penalty: Sebastian Abreu (Uruguay). WK-come back: André Ooijer. WK-lekker puh: Brazilië, Argentinië. WK-afgang: Rooney, Ronaldo. WK-doe het: Khalid Boulahrouz. WK-malloot: Jonathan Goodluck, de president van Nigeria die het nationale voetbalteam voor twee jaar wil schorsen. WK-wraak: het doelpunt tegen Argentinië van Thomas Müller die vorig jaar door Diego Maradona werd genegeerd (“Ik doe geen persconferentie met een ballenjongen”). WK-vergane glorie: Uruguay, wereldkampioen in 1930 en 1950. WK-met opgeheven hoofd vertrokken: Paraguay, Ghana.

WK-Dream Team: Stekelenburg; Lahm, Puyol, Ramos; Khedira, Van Bommel, Sneijder; Kuyt, Müller, Robben, Villa.

Volgende aflevering: 8 juli 2010.

Copyright: Peter Bonder.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.