Hoekskop (7)

Spanje heeft gewonnen en ik dus ook, in de toto van het plein, maar een goed gevoel heb ik er niet bij. Die finale was toch een drama? Of, om met mijn favoriete analist Johan Derksen te spreken: “Daar krijgt een volwassen paard de hik van”. Daarom maar gauw door met mijn laatste WK-journaal.

WK-kampioen: Nelson Mandela. WK-symbool: Desmond Tutu. WK-hors catégorie: Diego Forlan. WK-tv quote (1): “Allemaal even dankjewel zeggen tegen Maarten Stekelenburg” (Frank Snoeks, Nederland-Brazilië). WK-als zogenaamd onafhankelijk journalist definitief door de mand gevallen: Jack van Gelder. WK-daar kunnen we mee voor de dag komen: Rob de Vos, onze ambassadeur in Zuid-Afrika. WK-diepdonkerrood: de overtreding van Nigel de Jong. WK-ras-opportunist: CDA-politicus Joop Aitsma die veel te voorbarig een kamervraag stelt over de deal tussen de KNVB en SBS 6. WK-doelpunten top vijf: 1. Maicon, 2. Van Bronckhorst, 3. Tevez, 4. Suarez, 5. Donovan. WK-spelen met je hart: Amerika, Nieuw Zeeland. WK-ongelooflijk: dat Thomas Müller nog maar één jaar profvoetballer is. WK-eindelijk weer een leuke kleine finale: Duitsland-Uruguay.

WK-wijsheid: “Het resultaat is God en Van Marwijk zijn profeet” (Freek de Jonge, NRC Handelsblad, 10 juli). WK-lulkoek: “Als een droom werkelijkheid wordt, wordt de werkelijkheid een nachtmerrie” (Freek de Jonge, NRC Handelsblad, 10 juli). WK-kleedkamerscène: het bezoek van Koningin Sofia aan het elftal van Spanje. WK-voorbeeld-Molukker: Giovanni van Bronckhorst. WK-voorbeeld-Marokkanen: Khalid Boulahrouz, Ibrahim Afellay. WK-hype: Paul de Octopus. WK-tragisch: de rijmelarijen van Youp van 't Hek waarvan Jack van Gelder natuurlijk weer de tranen in de ogen krijgt. WK-tv quote (2): “Als ze de bal niet hebben zijn ze veel gevaarlijker” (Henk ten Cate over de Spanjaarden). WK-Scolari: Capello, Dunga. WK-solo: Sebastian Schweinsteiger. WK-zo is het natuurlijk ook wel weer: die gasten verdienen per week meer dan wij allemaal per jaar (Nigel de Jong acht miljoen).

WK-Linksbek-Bavaria-Award: het oranje dak aan de Ripperdastraat 1.

WK-Crime Team: Green, Rooney, Ronaldo, Torres, Heskey, Canavaro, Zambrotta, Anelka, Henri, De Rossi, Fabiano.

WK-Dream Team: Casillas, Maicon, Piqué, Puyol, Fucile, Schweinsteiger, Iniesta, Robben, Sneijder, Müller, Villa.

Copyright: Peter Bonder.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.