Hulde

Ik weet niet of Bert van Marwijk gekeken heeft, maar die Mark Renshaw van de HTC-Columbia-wielerploeg lijkt me er wel een voor het Nederlands elftal. Tenminste, als ie behalve kopstoten uitdelen ook nog een beetje aardig tegen een bal kan trappen. Zijn slachtoffer Julian Dean moet niet piepen, dat is net zo'n loser als die aansteller van een Sabi Alonso die met z'n borstkas natuurlijk veel te laag inkwam toen Nigel de Jong per ongeluk die bal miste en daardoor volstrekt onopzettelijk zijn tegenstander toucheerde. Zeg nou zelf: hij kon 'm toch eenvoudigweg niet meer ontwijken? Om daar nou zo'n ophef over te maken vind ik zwaar overdreven. Nee, Dean en Alonso moeten zich vereerd voelen dat ze kennelijk serieus genomen worden – met de nadruk op genómen.

Wie qua fysieke inzet trouwens ook perfect in de voetbalselectie van Oranje zou passen, is Janneke Schopman. De woest ogende verdedigster van het Nederlandse hockey-elftal maakte tijdens de finale om de Champions Trophy vlak voor tijd in haar eigen cirkel een Nigeldejongetje, dat net zo goed met rood en een strafbal tegen had kunnen worden bestraft. Ze kreeg zelfs geen geel, maar de toegekende corner ging er wel in en dat betekende 4-2 voor Argentinië, maar u heeft natuurlijk niet gekeken, want het is maar hockey. Nou, dan hoef ik u ook niet te vertellen dat de huldiging vanwege de tweede plaats, bij Floris-Jan en Anne-Fleur in Blaricum, dermate geanimeerd verliep dat Pieter-Bas zich toeterzat verslikte in zijn Bavaria Vuvuzela en Marie-Rosé volledig afgetankt en volstrekt kansloos, met Dutch Dress en al, achterover in de vijver lazerde.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.