Pijnpunten

Je zult toch maar supporter van MVV zijn en deze zomer een clubcard voor het nieuwe seizoen gekocht hebben. Kom je terug van vakantie, blijkt je club met acht punten in mindering te moeten beginnen omdat het bestuur er een gezellig Limburgse puinhoop van heeft gemaakt. Ik bedoel maar: het nieuwe voetbalseizoen is nog niet begonnen of de eerste schermutselingen hebben zich al voorgedaan. Zo konden we opnieuw constateren dat Ajax-aanvoerder (!) Luis Suarez in feite een ordinaire straatschooier is die toevallig aardig kan voetballen, als hij tenminste niet voor de zoveelste keer op de grond ligt door te rollen na een zogenaamde overtreding. Zijn collega Arjen Robben kan dat ook, maar die is intussen gewoon weer geruime tijd uitgeschakeld vanwege zijn fysieke ongemakken. Verder waren we getuige van het feit dat (te) veel geld niet automatisch gelukkig maakt: Wesley en Yolanthe zijn bestolen van hun paspoorten, geld, kleding en juwelen in hun villa op Ibiza, waarheen ze waren afgereisd nadat hun huwelijksreis op de Seychellen nota bene ook al in het water was gevallen. Het kersverse echtpaar is geschokt teruggekeerd naar Nederland, waar naar verluidt de organisatie van een stille tocht voor het zwaar getroffen stel in voorbereiding is. Een lokatie is nog niet bekend, maar Volendam schijnt hiervoor nadrukkelijk in beeld te zijn. Intussen blijft de UEFA vasthouden aan het experiment met twee extra scheidsrechters voor Europa Cup-wedstrijden. De hiervoor verantwoordelijke beleidsmakers hebben kennelijk niet goed opgelet, want veel extra’s heeft deze proef tot nog toe niet opgeleverd, integendeel: de verwarring is er alleen maar groter door geworden. Al zal ze dat een rotzorg zijn, want voetbal is allang niet meer hun core business: dat is de financiële winst van de Champions League, net zo’n geldmachine als de WK’s die de FIFA eens in de vier jaar houdt en waarvoor de landen in de rij staan, ook Nederland en België, hoewel onze zuiderburen de euvele moed hebben om al dan niet formeel te protesteren tegen de maffia-praktijken van de wereldvoetbalbond. Die kunnen het dus wel vergeten en dus staat Nederland er straks, onder het kabinet-Wilders-4, helemaal alleen voor. Nou ja, het zal wel, voor mijn part spelen ze in Volendam: als Tioté maar bij FC Twente blijft.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.