Argentina!

We krijgen dus een rechts minderheidskabinet met gedoogsteun van Geert Wilders, die sinds zijn wollige speech op Ground Zero bij ons thuis overigens Geert Milders heet. In elk ander beschaafd grotemensenland zou geen weldenkend mens zo'n wankel kaartenhuis, gefundeerd op drijfzand bovendien, niet eens van de grond proberen te krijgen, maar in de open inrichting die Nederland heet kan alles. Wen er maar aan, twittert de blonde politicus richting zijn critici. Geniet er maar van, zou ik hem willen adviseren. Zo lang gaat dat Kabinet-Rutte niet duren. Waarschijnlijk komt het eerder ten val dan de tijd die de formatie geduurd heeft. En dan komt er voorlopig geen Kabinet-Rutte meer. Let maar op wat ik heb voorspeld. Maar ja, niemand vraagt mij ooit wat.

De wonderen zijn de wereld dus nog niet uit. We krijgen een regering die eigenlijk niemand ziet zitten. En de Nederlandse hockeydames zijn op het WK in Argentinië  keihard .van hun troon gestoten. Onder de voormalige bondscoach Marc Lammers werd alles gewonnen wat er maar te winnen viel, maar sinds zijn vrijwillige vertrek na de Olympische Spelen van 2008 in Peking is die vanzelfsprekendheid ver te zoeken. Oranje werd vorig jaar in Nottingham nog wel Europees kampioen, maar dat is een titel die nauwelijks serieus te nemen is. Het wordt pas echt menens wanneer landen als China en Argentinië mee gaan doen. Ik heb die twee ploegen dit jaar op 3 juli bij EHV zien spelen en voorzag toen al grote problemen. Maar ja, niemand vraagt mij ooit wat.

Copyright: Peter Bonder.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.