Verkeerd gegeten

Het is natuurlijk niet te bewijzen, maar volgens mij had Douglas zaterdagavond voor de wedstrijd tegen Feyenoord iets verkeerds gegeten. Ik heb tenminste nog nooit iemand twee keer vijfenveertig minuten zo chagrijnig gezien. Er zat hem duidelijk ergens iets dwars en hij kon het al even zichtbaar niet kwijt. En maar vloeken en maar schelden. Wrijven hielp niet. Ze zeggen wel eens dat je een wedstrijd met dichtgeknepen billen uitspeelt en dat was in dit geval zowel letterlijk als figuurlijk het geval. FC Twente zal zelden zo slecht gespeeld hebben, maar dan toch winnen, met name in de Kuip: dat is natuurlijk alleen voor de ware kampioenen weggelegd. Al lijkt het misschien raadzamer om niet meer al te veel van dit soort optredens te laten zien, want dan kunnen we een nieuw seizoen in de Champions League wel vergeten.

Wat we dit seizoen nog in de Champions League te zoeken hebben? Weinig tot niets, zo valt te vrezen. De doodsaaie ontmoeting tegen Werder Bremen kwam pas in het laatste kwartier tot leven, en natuurlijk waren het de Duitsers die uiteindelijk als de morele winnaars de Beugel Bunker verlieten. Het had nog veel erger kunnen zijn, want wat deed Pizarro nou helemaal? Persoonlijk vond ik het overigens nogal potsierlijk dat uitgerekend Arnautovic zich kennelijk geroepen voelde om na zijn gelijkmaker “ingetogen” te juichen. Alsof er ook maar iemand bij FC Twente of bij de supporters was die niet op de tafel stond te dansen toen ze voor dit irritante kreng eindelijk een koper hadden weten te vinden. Maar, eerlijk is eerlijk: ik denk dat diezelfde Arnautovic over twee weken wel eens het verschil zou kunnen maken tussen de twee Oostenrijkse spitsen bij beide ploegen. Janko gaat het niet worden.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.