Lijkenpikkers

Het lijkt verdomme een trend te worden dat nationale sporticonen na hun dood in het openbaar afgezeken worden. Het begon met Mart Smeets, die in De Wereld Draait Door verklaarde dat zijn “goede vriend” Jean Nelissen zich letterlijk en figuurlijk had “doodgezopen”. Mocht hij dat zo zeggen? Ja, dat mocht hij zo zeggen, want Matthijs van Nieuwkerk liet het begaan en greep niet in. Alles voor de kijkcijfers, nietwaar, en De Neel kon zich toch niet meer verdedigen. Oké, denk je dan, het is gebeurd, laten we hopen dat het hier bij blijft. Maar nee.

Afgelopen vrijdag zat Johan Derksen als van ouds op zijn praatstoel in Voetbal International. Hij zei weer veel zinnige dingen, maar op één punt ging hij onvergeeflijk in de fout. Het ging over Coen Moulijn en die had de laatste jaren volgens hem toch wel iets te veel van de wijn gesnoept. Goh. Interessant. Alles voor de kijkcijfers. Scoren als de dood. En nu is dus het wachten op de volgende Jeroen Krabbé-ik-heb-hem-vorige-week-nog-gesproken-boerenlul die weet te melden dat Peter Post op afzienbare termijn terugkeert als glasbak. Sorry, maar ik heb deze week even geen zin meer met al die lijkenpikkerij.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.