Vlotte Babel

Engels bekervoetbal gaat nooit vervelen, ik heb het al eens eerder geschreven. Vorige week zaterdag moesten de pseudo-profs van Stevenage, een verdedelde amateurclub in de vierde klasse, het opnemen tegen de miljonairs van Newcastle United (gemiddeld inkomen: zo'n 60 mille per week). U raadt het al, of misschien hebt u de wedstrijd zelf ook gezien op Eredivisie Live: Stevenage won met 3-1 en nam daarmee revanche voor het resultaat van 1998, toen het in de vierde ronde van de FA Cup door dezelfde tegenstander werd uitgeschakeld. Het stadion aan Broadhall Way was met 7.100 toeschouwers compleet uitverkocht en de supporters gingen helemaal uit hun dak. Halverwege de tweede helft viel Cheick Tioté in bij Newcastle, maar de ex-speler van FC Twente mocht na tien minuten alweer gaan douchen na een schandalige tackle met een dubbele schroef. Het heeft er alle schijn van dat de explosieve Afrikaan, die ik altijd één van de beste spelers van FC Twente heb gevonden, zijn frustraties van het vorige seizoen nog steeds niet de baas is.

Datzelfde geldt voor Ryan Babel, de reservespeler van Liverpool die daar 250.000 euro per maand naar zijn eigen reservebank mag brengen. Zondag mocht hij weer een keer meedoen, in de bekertopper tegen Manchester United op Old Trafford. De bezoekers van het Theatre of Dreams hadden nauwelijks allemaal hun plek op de tribune gevonden of de bal lag er al in. Ryan Giggs, intussen alweer 37 jaar en nog steeds geen grammetje vet, schoot de bal vanaf de penaltystip onberispelijk binnen. Na een half uur moest Liverpool met tien verder toen hun aanvoerder Steven Gerrard een tegenstander door een woeste sliding met twee benen bijna doormidden zaagde. De  beslissing van scheidsrechter Howard Webb was even terecht als het toekennen van de strafschop, en de uiteindelijke 1-0 nederlaag, en toch kwam Ryan Babel na afloop met een twitter van de arbiter in het shirt van Manchester United. Sjongejonge, verdien je zoveel geld, verzin je zo'n slechte grap. Als dat voetbalhumor moet zijn, dan is Ryan Babel de nieuwe Gerard Joling. En dat is niet bedoeld als compliment voor Gerard Joling.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.