Douglas

Dus je krijgt, al dan niet terecht, na een ongelukkig akkefietje met een ordinaire matennaaier, een rode kaart van Nederlands aller-, aller-, allerslechtste scheidsrechter. Je wilt de man met een suarezje in de nek te lijf gaan en hebt de gore mazzel dat je door je aanvoerder daarvan weerhouden wordt. Je blijft als een dolle hond tekeer gaan en moet met harde hand naar de spelerstunnel begeleid worden. Je maakt je club te schande en geeft met je voorbeeldfunctie een ongelooflijk verkeerd signaal naar je supporters. Je krijgt van de leiding een schorsing van vijf wedstrijden en wordt verplicht tot het volgen van een maatschappelijke stage (wat dat ook moge zijn). Je krijgt er van de KNVB nog een wedstrijd bij en van de club een boete op de koop toe, maar je salaris wordt naar ik mag aannemen wel gewoon doorbetaald en dus zit je bij de volgende wedstrijd in een veel te opzichtige blingblingjas met een kolossale bontkraag en een grote grijns op de tribune.

Je mag wel voor de Europa League spelen en dus sta je tegen Zenit gewoon weer in de basis. Dat gaat ruim een uur goed, totdat je nota bene op de middellijn een buitengewoon klunzige overtreding maakt, waardoor je een gele kaart krijgt en dus de return in St. Petersburg moet missen. Iemand in mijn omgeving had het over een teveel aan beleving en geen kwade opzet, maar dan heb ik liever een verdediger met wat minder ADHD en meer verstand. Ik heb het eigenlijk wel gehad met die wandelende tijdbom. Zo goed is hij nou ook weer niet. Oké, koppend is er waarschijnlijk geen betere, wat met zo'n lengte nou ook weer geen overdreven talent is. Maar zodra hij met de bal aan de voet op de helft van de tegenstander komt, wat hem behalve bij corners dus eigenlijk contractueel vastgelegd verboden zou moeten worden, heeft hij geen idee wat hij aan het doen is. Sterker nog: dan is hij een risicofactor voor zichzelf en voor zijn eigen ploeg. En dan loopt hij ook nog eens tegen de zoveelste onbenullige schorsing aan. Mijn advies: afscheid nemen, en rap wat.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.