Badjassen

Mooie foto in de NRC van maandag. We zien een breed grijnzende Theo Janssen met al zijn tattoo's, in zijn rechterhand de beker, in zijn linkerhand een glas. De boodschap is duidelijk: deze jongen gaat zo meteen uitgebreid aan het bier, de Arena is nog ver. En ze kunnen bij Ajax bluffen wat ze willen (Jan Vertonghen: “Ik zie geen problemen voor zondag”), FC Twente heeft in De Kuip een mentale mokerslag uitgedeeld die in Amsterdam en omstreken hard aankwam.  De officiële clubkrant “De Telegraaf” begon zelfs direct met een offensief om Ruiz voor zondag geschorst te krijgen en bewees daarmee eens te meer het vooral zélf achter de ellebogen te hebben. En wie heeft het bij Veronica bedacht om alleen John Heitinga als analist voor de bekerfinale in te vliegen? Zet er dan in ieder geval ook iemand van de tegenstander naast, dan lijkt het tenminste nog alsof het om een wedstrijd tussen twee partijen gaat.

René van der Gijp had maandagavond bij VI trouwens ook groot gelijk met zijn keiharde kritiek op de commerciële zender die middenin de huldiging met een reclameblok van acht minuten langskwam. Daardoor misten we de emoties die zo'n ceremonie bij de winnaars en de verliezers veroorzaakt. Demy de Zeeuw: wat een heerlijke slechte verliezers is dat toch. En het vrolijke commentaar op die achterlijke badjassen was me ook helemaal uit het hart gegrepen: die dingen draag je in de discrete ambiance van een besloten sauna (“of bij Club Klavertje Vier”), maar niet in de macho euforie van een vol voetbalstadion. Het is alsof je Theo Janssen vraagt om de vaatwasser uit te ruimen. Zulke mannen doen dat niet en moeten dat ook niet willen. Maar goed, die beker is binn'n. Nou die schaal nog hieropan. Ik heb er alle vertrouwen in, hoewel: Jan Vertonghen mag dan geen problemen zien, ik zie er wel één. Een vrij groot probleem zelfs: Vink fluit.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.