Derde ster

Met mijn voorgevoel is doorgaans weinig mis, dus toen ik zondagmorgen tegen half zes wreed wakker werd uit een nachtmerrie met Demy de Zeeuw in de hoofdrol, wist ik genoeg. Als je die irritante nep-Ajacied later die middag met de schaal ziet zwaaien, dan is er iets goed mis gegaan, en dat deed het natuurlijk ook. FC Twente had allang voor deze wedstrijd kampioen moeten zijn. De titel is niet in de Arena verloren, maar in de wedstrijden tegen Roda JC en De Graafschap. Die vier verloren punten hebben de club de das omgedaan en de manier waarop Ajax aan de 1-0 kwam was een kopie van de 1-1 in Doetinchem: een lange voorzet van de flank en niemand die wat doet. In dat verband viel opnieuw vooral het slechte verdedigen van Douglas op, die bij de 3-1 ook helemaal nergens te bekennen was. Gelukkig heb ik op deze plek al eens eerder mijn negatieve oordeel over deze hyperactieve brokkenpiloot gegeven (kijk maar naar de column van 15 maart), dus ik hoor niet tot de opportunisten onder de criticasters, maar wat mij betreft is het voor Douglas over en uit bij FC Twente.

En verder? Verder ben ik gewoon knap chagrijnig dat ze zich als een stel kleine kinderen door een matig elftal in een vijandig stadion hebben laten intimideren. De boertjes van buut'n waren een weekend met de bus naar Amsterdam en keek'n zich de oog'n uit. Europese ervaring? Niets van gezien, niets van gemerkt. En verder? Verder is Jack van Gelder intussen allang niet meer de enige werknemer van de zogenaamd onafhankelijke NOS die voor zijn Ajax-liefde uit de kast komt. Zelfs bij de redactie van het NOS Journaal zijn ze op de hand van Amsterdam, want het gansje van dienst had het over de huldiging van de “godenzonen”. En verder? Verder zie ik misschien liever beelden van een massale triomftocht over de singels van Enschede dan van bewapende ME-pelotons die kapotgefokte Picornie-klonen van het asfalt moeten plukken. Natuurlijk liep het daar uit de hand, want fatsoenlijk feestvieren kunnen die ellendige ééncelligen niet. Oké 020, de groet'n uut Twente en veel plezier met die derde ster, maar als je die achterlijke jodenster voortaan nou eindelijk eens weglaat?


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.