Hakkie

Het was weer dik voor mekaar in het promodorp van het Wagener Stadion voor het jaarlijkse uitstapje van de familie Burberry. Op het veld streden de dames om de FIH Champions Trophy en de heren om de Rabo 4 Nations Cup. Daarbuiten was het een bonte parade van de betere modemerken, maar dan wel quasi nonchalant gedragen met de vanzelfsprekende air van ons soort mensen, vaste klanten van de PC. Je waande je op de set van Gooische Vrouwen. Het culinaire aanbod van La Place sloot hier naadloos op aan met vooral veel rose zalm en witte wijn. En we prikten nog een vorkje mee. Het beschaafde geroezemoes paste perfect bij de sfeervolle ambiance van het Amsterdamsche Bosch en werd om de drie minuten slechts kort onderbroken door de aanzwellende decibellen van overvliegende jumbo jets. Er speelde zelfs een dixielandband! Het was, kortom, buitengewoon gezellig.

Dat was het kennelijk ook geweest in de VIP-tent van de jury, want de avond voor de finale ontstond er een soap die je zelfs bij een gemiddeld jeugdtoernooi niet zou verwachten. De dames van Zuid-Korea en Nederland hadden zaterdag na de wedstrijd tussen beide ploegen het idee dat ze zondag in de eindstrijd weer tegenover elkaar zouden staan. De Argentijnse bondscoach Carlos Retegui vertrouwde het echter niet helemaal en vroeg een bevriende advocaat om de reglementen er nog eens op na te slaan. Nou is die man langs de lijn nog erger dan Preud'homme op z'n slechtst, maar hier zat hij goed: de FIH moest erkennen dat  Argentinië in plaats van Zuid-Korea recht had op de tweede finaleplaats. En dat zat ze niet lekker, de blunderende bobo's en hun verslaggevende vazallen. NOS-reporter Geerhard de Grooth moest door zijn eigen redactie bij wijze van spreken bijna gedwongen worden om uiteindelijk te moeten toegeven dat dit toch wel erg knullig was. KNHB-directeur Johan Wakkie maakte zich er zelfs met een grap van af door op te merken dat een finale tegen Argentinië natuurlijk ook veel mooier is. Hockey op z'n smalst. En dan nu: dixieland!


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.