Droomclub

Lex Immers is een modale profvoetballer bij ADO Den Haag**,** die het vooral niet van zijn inzicht en techniek, maar veel meer van zijn aandoenlijk ogende inzet moet hebben. Vorig jaar scoorde hij veel publiciteit door na een gewonnen wedstrijd tegen Ajax uit volle borst mee te zingen met het clublied “We gaan op jodenjacht, we gaan op jodenjacht”. Ik noemde hem toen op deze plaats een “ongelooflijk domme grashengst” en verdomd, hij lijkt het begrepen te hebben. Er schijnt interesse van Feyenoord voor hem te zijn en die belangstelling is kennelijk wederzijds want, zo liet hij op internet noteren: “Ik denk dat de supporters behoefte hebben aan een speler die elke week het gras voor ze opvreet”. Tuurlijk Lexie, op jou zitten ze in de Kuip nou echt te wachten, een zoveelste miskoop kan er daar ook nog wel bij. En trouwens, hoe denk je dat de lieverdjes in die mooie stad achter de duinen op dat opzichtige gevrij met jouw “droomclub” uit 010 zullen reageren?

Nee, we hebben het hier niet over de meest slimme voetballer die er is en mede daarom zal Lex Immers geen afscheid krijgen als Edwin van der Sar, na Jan van Beveren de beste keeper die we ooit gehad hebben. Natuurlijk was het een mooie avond in de Arena, al was het alleen maar vanwege de verbaasde blik in de ogen van Sir Alex Ferguson, die door Jack van Gelder ongepast joviaal als een oude vriend werd verwelkomd. Je zag hem denken: wie ís die gek? Maar als we dan even kritisch verder kijken dan moeten we met z'n allen toch constateren dat de publieke omroep een journalistiek verkeerde keuze heeft gemaakt door deze benefietwedstrijd in zijn geheel rechtstreeks uit te zenden. Immers, tegelijkertijd speelde FC Twente namens Nederland voor de Champions League in Roemenië. En als je dan weet dat vorig jaar alle vier de voorrondewedstrijden van Ajax wél live bij de NOS te zien waren, dan weet je ook welke club de droomclub van Hilversum is.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.