Criminelen

Voetbalhumor van de bovenste plank: de directie van RTL7 heeft de medewerkers van Voetbal International met zoveel woorden verboden om grappen te maken over hun collega Harry Vermeegen. Verder viel er de afgelopen week op voetbalgebied niet echt veel te lachen. De keeper van PSV lag met een zware hoofdblessure op het veld en Ajax-fans begonnen te zingen: “Laat maar liggen, hij is dood”. Ze hadden die gasten van de tribune moeten plukken en naar huis moeten laten lopen, maar wat prevelt Jack van Gelder 's avonds bij Studio Ajax? “Laten we hopen dat het snel weer rustig wordt in Amsterdam”. Tuurlijk Jack, het is jouw feestje en dan is journalistieke objectiviteit kennelijk te veel gevraagd.

Dat geldt ineens helaas ook voor voetbalverslaggever Willem Vissers van De Volkskrant. In zijn rubriek “Ruimte op links” schrijft hij nog net niet dat hij het fysieke geweld van de Feyenoord-bende goedkeurt, maar veel scheelt het niet: “Met het bestraffen van de degenen die zaterdag de grens overschreden, is de band tussen Gudde en een deel van de fanatieke supporters nog niet hersteld. Sterker nog: hij drijft ze tot waanzin”. Dus het beleid van een Feyenoord-directeur is een alibi voor een bestorming van het eigen stadion? Wat nou: grens overschreden? Hoezo: fanatieke supporters? Dit is een criminele organisatie die met Feyenoord, laat staan met voetbal, niets te maken heeft – en in de Kuip niets te zoeken.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.