Eerherstel

Wat mij betreft zijn we deze week gauw klaar. Onderwerpen genoeg, daar niet van, maar er was in mijn optiek één bericht dat er met kop en schouders uitsprong: de nieuwe kans voor turner Youri van Gelder en atleet Gregory Sedoc op deelname aan de Olympische Spelen van volgend jaar. Het hoogste sportgerecht heeft de straffen van beide sporters ongeldig verklaard en dat is goed nieuws – voor de sport in het algemeen en deze twee sporters in het bijzonder. Van Gelder heeft de straf voor zijn overtreding van de politiek correcte genotsmiddelenwet gehad en Sedoc had niet eens een straf mogen hebben vanwege dat stomme gedoe met die achterlijke whereabouts. Eerherstel dus, en terecht. En nou maar hopen dat ze in Londen dermate presteren dat ze allebei in aanmerking komen voor de titel Sportman van het Jaar.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.