Koffietijd

“Wat er ook gebeurt vanavond, ik ga echt niet op jouw fluitje blazen.” Ja, Johan Derksen weet wel hoe hij zijn gehoor in de studio en in de huiskamer moet bedienen. Het gebeurde vrijdagavond tijdens de uitzending van Voetbal International op RTL7 waarin de winnaar van de Televizier Ring bekend werd gemaakt. Wilfred Genee had voor Derksen een roltoeter klaar liggen voor het geval dat hun populaire talkshow de publieksprijs zou krijgen en Johan speelde het spel mee volgens de regels van het programma: even hardnekkig als voorspelbaar. Voetbal International is gebaseerd op een unieke formule. Het is seksistisch, het is macho, het is op de man (Manolev), het is onbeschoft, het is vet (Van der Gijp), het is grof, het is vaak over de rand, het is een explosieve cocktail van heel veel foute dingen, maar het is toch ook vaak onweerstaanbaar grappig. En, vooral: het gáát ergens over. Derksen mag het dan “Koffietijd voor mannen” vinden, en dat is het natuurlijk ook, maar voor dit potje ouwehoeren over de belangrijkste bijzaak van de wereld mogen ze me 's nachts wakker maken. En met mij kennelijk nog een paar miljoenen mannen, want de cijfers van de uitslag spraken duidelijke taal. Net zo duidelijk als de verbaasde gezichten van al die boeren met kiespijn die tweede en derde waren geworden. The voice of Holland had gesproken: wij willen Voetbal International!

Peter Bonder, www.linksbek.nl.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.