Wissels

Eigenlijk had ik dit stukje willen wijden aan het NSB-gedrag van de KNVB, die Kevin Blom al op non-actief had gesteld voordat de strafmaat voor Kevin Strootman was bepaald. In het verlengde daarvan zou ik dieper zijn ingegaan op de hypocriete acties van Fred Rutten, die wel moord en brand schreeuwde over de (terechte) rode kaart en zich na de wedstrijd zeer onsportief en buitengewoon kinderachtig gedroeg, maar nog nooit openlijk afstand heeft genomen van zijn aanvoerder (!) Ola Toivonen, de vervelendste klier en grootste matennaaier in de Eredivisie. Maar het moet in het belang van mijn favoriete club gaan over het openlijk geuite voornemen van Co Adriaanse dat hij, als Amsterdammer, zijn oude club Ajax graag van advies zou willen voorzien inzake de sportieve en bestuurlijke crisis aldaar. Mag ik daar, als Enschedeër, wat van zeggen? Niet doen, Co, niet doen. Zelfs niet meer aan denken. Je gaat Sjaak Swart ook niet vragen om de problemen van Feyenoord op te lossen. Laat die gasten lekker in de shit zitten, hoe dieper hoe liever. Bovendien ben je daar zelf, deze maand precies tien jaar geleden, ook niet al te leuk behandeld, dus nogmaals: niet doen. Besteed je tijd, kennis en energie liever aan FC Twente, waar het volgens de Twentsche Courant Tubantia ontbreekt aan duidelijkheid, de eenheid van denken ver te zoeken is en de spelers wel toe zijn aan wat zekerheid. De trainer wisselt te veel en stelt vrijwel elke keer een ander elftal op, terwijl hij zich naar eigen zeggen bij het samenstellen van zijn team laat leiden door drie indicatoren: de prestaties in de vorige wedstrijd, hoe de spelers getraind hebben en wat zijn gevoel hem ingeeft. Mag ik daar nog een vierde factor aan toevoegen? Je niet al te veel aantrekken van wat de media vinden.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.