EK-journaal (2)

“Spaar ons allemaal” las ik maandag op een affiche voor die afzichtelijke oranje spelerspoppetjes van de C1000. Het hing aan de rechterkant van de weg, dichtbij de eerste rotonde na de Duitse grensovergang, dus ik dacht nog in mijn onschuld dat het een oproep aan de Mannschaft was. “Spaar ons allemaal”, heb een beetje medelijden met jullie buren, maak er alsjeblieft geen slachtpartij van. Na het verlies tegen Denemarken was de nodige nederigheid inderdaad wel gepast. Er heerste toch weer even het beeld van overbetaalde voetballers die hun eigen kapper meenemen naar het spelershotel. Volgevreten multimiljonairs die voor het geld nooit meer iets hoefden te doen – en daar zaterdag al mee waren begonnen. EK Linksbek Dream Team (na de eerste zestien groepswedstrijden): Tyton; Debuchy – Hummels – Lescott – Coentrao; Khedira – Sneijder; Mandzukic – Dzagoev – Iniesta; Shevshenko.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.