Pijn aan de ogen

Sierd de Vos (“koekoek!”) van Sport1 is natuurlijk een geweldige kletsmeier, die we niet echt serieus kunnen nemen. Iemand die termen in de mond neemt als “de uitstraling van een Skoda” en “de snelheid van een Scania” hoort meer in een garage thuis dan in een stadion of studio. Toch heeft hij wel een punt als hij zich kritisch uitlaat over het nieuwe uittenue van Barcelona. Wie heeft dat in godsnaam verzonnen? En wie denken ze daarmee een plezier te doen? Er zijn wereldwijd honderdduizenden jongetjes die niets liever dan een shirt van Messi willen hebben. Als die allemaal in die geelrode gifpillen gaan rondlopen, dan wordt het circus op de camping. En hebben we die groene pakjes van Real Madrid gezien? Is er dan helemaal niets meer heilig? Er zijn tradities en daar blijf je van af. Brazilië heeft één keer in een witte broek gespeeld. Het was niet om aan te zien. Sterker nog: het deed pijn aan de ogen. Geert den Ouden, analist bij EredivisieLive, kan er trouwens ook wat van. Zaterdagavond constateerde hij dat de verdedigers van Willem II tegen FC Twente “als kaas tussen de gaten staan”. En toen de winnende trainer zich na afloop beklaagde over defensieve fouten van zijn team had hij een bijdehand antwoord paraat: “McClaren reageert alsof hij sex heeft gehad met een bloedmooie vrouw, drie keer klaarkomt en dan klaagt dat de lakens vies zijn”. Tja. Den Ouden is kennelijk ook op de hoogte van 's mans externe betrekkingen en dan is zo'n fysieke metafoor natuurlijk snel en slim gevonden. Je zou dus denken dat ze bij EredivisieLive deze vorm van vette voetbalhumor wel wisten te waarderen, maar niets is minder waar: het deed ze pijn aan de oren en de ondeugende quote haalde de montage van de samenvatting niet. Dit alles onder het motto: vieze lakens zijn vuile was en die gaan we niet buiten hangen.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.