Pure sport

Paris Saint-Germain is sinds dit voorjaar volledig in het bezit gekomen van Qatar Sports Investments, dat al in mei vorig jaar een meerderheidsbelang van 70% in de club had. Dankzij deze kapitaal-injectie werden deze zomer voor ruim 150 miljoen euro vijf nieuwe spelers aangekocht, onder wie Thiago Silva, Zlatan Ibrahimovic (jaarsalaris: 23 miljoen euro) en de Braziliaanse superster Lucas Moura. Trainer Carlo Ancelotti kan dus beschikken over een riante selectie, maar de resultaten zijn er nog niet naar: de eerste drie wedstrijden leverden slechts evenveel punten op. En dus kwam de voorzitter hoogst persoonlijk naar de training om de heren op hun verantwoordelijkheid te wijzen – en om meteen getuige te zijn van een vuistgevecht tussen Zlatan en Nenê. Ik wens Gregory van der Wiel veel plezier in Parijs – niet van het voetbal, maar wel van het geld, want Ancelotti heeft al aangegeven dat hij weinig speeltijd zal krijgen.

Sinds zondag weet ik weer waarom dat hele voetbal zich steeds meer – letterlijk - uit de markt begint te prijzen. Voor de pure sport in al zijn eenvoud moet je allang niet meer naar het stadion, maar kun je vooral ook bij de amateurs terecht. En dan kan zelfs een simpele hockeywedstrijd in de eerste klasse een echte topper zijn. De dames van EHV moesten thuis tegen Beuningen en de gemiddelde leeftijd werd aanzienlijk omlaag gehaald door het debuut van drie speelsters uit de eigen jeugd, die bulkt van het talent. De inzet van beide ploegen was hartverwarmend en zo ontwikkelde zich een uiterst vermakelijke wedstrijd. En hoewel ik misschien niet geheel onpartijdig ben, was de overwinning van EHV volgens mij wel terecht. Maar het mooiste vond ik toch de manier waarop de beslissende 3-2 tot stand kwam: de 13-jarige Megan Kienhuis scoorde op een assist van de één jaar oudere Liz Koopman, die evenals haar B1-teamgenootje Minout Mink de nodige speeltijd kreeg. Kijk, voetbalpatsers, zo kan het dus ook.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.