Salonsupporters

“Het lijken wel abonnees die van Getafe, moet je ze zien kijken.” Ja, Sierd de Vos was weer op dreef voor Sport1 bij de wedstrijd van Barcelona tegen Getafe. Het was inderdaad ook opvallend hoe “die van Getafe” letterlijk opkeken naar hun tegenstanders, die weer eens een voetbalclinic gaven. Het was een veredelde vorm van een openbare training, waarbij zelfs een ijzervretende krijger als Puyol technische hoogstandjes ging uitproberen. Het lukte hem ook nog, net als bijna alles bij zijn ploeggenoten. Ik zal hier niet herhalen in welke bewoordingen de verslaggever zich uitliet over de nieuwe vlam van Fàbregas, maar zelfs hij viel heel even stil van bewondering en verbazing toen Iniesta op een gegeven moment een bal dood uit de lucht plukte die ongeveer even hoog hing als hij zelf lang is.

Vergeleken bij het hogeschoolvoetbal van Messi & Co. is elke wedstrijd in de Nederlandse eredivisie bij voorbaat een hopeloze opgave, maar de spanning vergoedt veel. Er is bijna geen competitie in Europa die zo wisselend verloopt en als we het positief bekijken, dan is FC Twente één van de ploegen die daaraan de grootste bijdrage levert. Het gelijke spel bij PEC was de zoveelste blooper in een weekend dat de concurrenten ook steken lieten vallen. In vier wedstrijden negen punten verspelen en dan toch nog vierde staan, dat hoef je in de Bundesliga niet te proberen. En heeft Joop Munsterman niet altijd beweerd dat ze voor een plaats bij de eerste vier gaan? Wat hebben al die fans dan te klagen? Laat ze lekker thuis blijven en naar EredivisieLive kijken, met af en toe een uitstapje naar Sport1 voor Sierd de Vos. Dat doe ik al een paar jaar en het bevalt me uitstekend. Je zou zelfs kunnen zeggen dat ik een echte abonneesupporter ben. Salonsupporter, ook goed.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.