Ambities

Vorige week schreef ik over de mooie en minder mooie kanten van het Engelse voetbal. Ricky van Wolfswinkel kan er volgend seizoen persoonlijk over meepraten, want de ex-voetballer van Vitesse en FC Utrecht maakt de overstap van Sporting Lissabon naar Norwich City. Met de transfer is naar verluidt zo'n tien miljoen euro gemoeid en dat vind ik eerlijk gezegd wel wat veel voor een spits van zijn kaliber, maar in de Premier League gelden nu eenmaal andere tarieven. Aston Villa betaalde maar liefst vier miljoen voor Ron Vlaar, Everton zelfs nog een miljoen meer voor John Heitinga.

Zelf is Ricky heel erg enthousiast over zijn nieuwe club, die momenteel op de twaalfde plaats staat, met zeven punten voorsprong op de degradatiekandidaten. "Het is de perfecte volgende stap in mijn carrière. Dit is het soort club dat ik nu nodig heb. Er kunnen grote dingen gebeuren hier. Het is een club met veel ambities die graag de successen uit het verleden wil herhalen." Hij heeft nog wel advies gevraagd bij landgenoten over spelen in Engeland. "Andere Nederlandse voetballers zeggen dat het de beste competitie ter werld is."

Oké, dat klinkt goed. Maar u en ik weten nu al wat hij gaat zeggen wanneer het onverhoopt mis gaat bij Norwich City en hij verkocht wordt aan - pak 'm beet - Werder Bremen. "Het is de perfecte volgende stap in mijn carrière. Dit is het soort club dat ik nu nodig heb. Er kunnen grote dingen gebeuren hier. Het is een club met veel ambities die graag de successen uit het verleden wil herhalen." Hij heeft nog wel advies gevraagd bij landgenoten over spelen in Duitsland. "Andere Nederlandse voetballers zeggen dat het de beste competitie ter werld is."


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.