Een beetje naïef

Bestuursvoorzitter Piet Moerland van de Rabobank in de NRC van zaterdag 2 maart: "We zijn misschien een beetje naïef geweest." Een beetje zwanger kan niet. Een beetje verliefd kan wel, althans volgens André Hazes. Een beetje dom was het motto van Maxíma. En nu hebben we dus een bank die misschien een beetje naïef is geweest. In de rennersbus dreven de bloedzakken bijkans de koelkast uit, de koffers met epo waren niet aan te slepen, er hing meer testosteron in de lucht dan in het bronstigste bordeel en de cortisonen gingen als warme broodjes over de toonbank, maar de bazen van de sponsor zagen niets, hoorden niets, wisten niets. Michael Rasmussen reed de Tour van 2007 op vijf bloedzakken en honderdduizend eenheden epo, testosteron en cortisonen. Het schijnt dat een Italiaanse ploegarts de bijnaam "Don Cortisone" had. Het mag een medisch wonder heten dat een complete generatie profwielrenners zich nog normaal kan voortplanten, maar de bazen van de sponsor zagen niets, hoorden niets, wisten niets. Nogmaals Moerland in de NRC: "Ik heb er een nare smaak aan overgehouden. We voelen ons bekocht. We zijn te goed van vertrouwen geweest." Een bankdirecteur die zich bekocht voelt? Dat klinkt als Maxime Verhagen die de waarheid spreekt. Maar het aller-, àllerergste vond ik toch wel dat dat jank-interview met Boogerd in plaats van Lingo werd uitgezonden. Dat vind ik echt een beetje schande.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.