Respect?

Ronald de Boer kwam zondagavond in Studio Voetbal trots vertellen dat de benefietwedstrijd voor de nabestaanden van de Almeerse grensrechter 55.000 euro heeft opgebracht. Dan vind ik niet veel. Sterker nog: ik vind het eerlijk gezegd zelfs schandalig weinig. De ex-profvoetballers die hieraan meededen hadden dit per man kunnen inbrengen en dan hadden ze het nog niet gemerkt. Bovendien past het wel in de trend die er sinds de doodschoppen van 3 december is gaan ontstaan: iedereen heeft het over respect, maar niemand doet er wat aan. De moeder van de scheidsrechter is nog altijd per definitie een hoer. Johan Derksen mag in Voetbal International van alles blijven roepen over de vrouw van Henk Kesler. FC Groningen-trainer Robert Maaskant werd zaterdagavond voor de vierde keer dit seizoen naar de tribune gestuurd. En zelfs de mevrouw van wie we deze week afscheid nemen doet er aan mee: de scheet van Gerard Joling is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Het wachten is op de dag dat Gordon onder onze nieuwe koning minister van Buitenlandse Zaken wordt. Daar sta je dan.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.