Vrouwen en voetbal

Ik heb het al eens eerder geschreven. Je hebt dameshockey. En je hebt vrouwenvoetbal. Dameshockey vind ik mooi. Misschien niet zo mooi als herenhockey, maar toch. Met vrouwenvoetbal heb ik minder. Ik weet het: de sport wordt steeds populairder, maar dat geldt voor dameshockey ook. Nee, vrouwen die voetballen, tja, ik weet het niet. Het is natuurlijk knap wat ze kunnen, qua techniek en zo, en ik heb op youtube prachtige doelpunten langs zien komen, maar voetbal is voor mij Messi, Xavi, Iniesta en geen, ja, daar heb je het al: ik kan uit het hoofd geen enkele naam van een wereldvoetbalster noemen. En google'en is me te makkelijk. Toch neem ik bij deze mijn hoed af voor de vrouwen van FC Twente. Zij spelen het wel klaar wat de mannen dit seizoen maar niet wil lukken: serieus meedoen met de besten in de competitie en dan ook nog Ajax uitschakelen voor de beker. Goed gedaan, dames, eh..., sorry: vrouwen. Maar doen jullie wel een beetje heanig an met het gras in de Beugel Bunker? Anders hebben die zeikerds van die mannen weer wat te zeuren.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.