Troostprijs

Er is deze week al veel geschreven over Mark van Bommel. Dat hij hier en daar toch wat ondergewaardeerd werd. Dat hij echt wel een grote meneer was, die een kast vol hoofdprijzen had gewonnen. En dat hij voor zichzelf een beter afscheid had moeten willen dan met die domme rode kaart in de Beugel Bunker, waar het thuispubliek zich overigens ook niet heel fatsoenlijk gedroeg. Allemaal waar, maar één van de grootste nederlagen in zijn carrière beleefde hij volgens mij toen hij na de bekerfinale met PSV een erehaag wilde vormen voor de winnaars van AZ, die evenwel aan de andere kant van het veld een feestje aan het vieren waren en hun tegenstanders vergeefs lieten wachten.

Wat is dat toch met voetbaltradities in Nederland? Overal ter wereld is het normaal dat de kampioen met een erehaag wordt ontvangen, maar FC Groningen deed daar mooi niet aan mee toen Ajax op bezoek kwam. En hebben we gezien wie de beker uitreikte? Hugo Hovenkamp. Sorry hoor, maar dan hebben ze in België en Italië toch echt beter voor elkaar. Racing Genk kreeg de beker overhandigd door Miss België in een spannend blauw hansopje. En Sylvio Berlusconi was zo sportief geweest om vier meisjes uit zijn Bunga Bunga-harem beschikbaar te stellen voor de concurrenten van Juventus. Nou begrijp ik pas goed waarom die etter van een Strootman de KNVB-beker zelfs geen troostprijs vond en helemaal geen huldiging wilde.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.