Voetbalniveau

Qua afzeik-tv dacht ik met Paul de Leeuw, Rutger Castricum en Gerard Joling de absolute kampioenen zo langzamerhand wel gehad te hebben, maar het kan kennelijk altijd nog lager. De mannen van Voetbal International trapten maandagavond af voor het nieuwe seizoen waarin ze concurrentie krijgen van Fox, dat Eredivisie Live gaat versterken. En dus werd niet de bal, maar de man gespeeld: hier werd karaktermoord gepleegd op Toine van Peperstraten vanwege zijn inderdaad nogal emotionele afscheid van Studio Sport. Dat had misschien wel wat minder gekund en dus was het goedkoop scoren voor ons dappere trio. En waar gaat Toine naartoe? Naar Fox, gierde Gijp. En waarom gaat hij daarnaartoe? Voor het geld, kraaide Derksen. Helemaal goed Johan, ook voor het geld. Hetzelfde geld waarvoor jij in die achterlijke NL Energie-spotjes je zogenaamde onafhankelijkheid verpatste. Dat mag, en ik gun je die pot met poen van harte, maar ga dan niet anderen de maat nemen die exact hetzelfde doen.

Intussen kwam het niveau van het Nederlandse voetbal nauwelijks aan bod, wat in feite toch de core business van dit programma zou moeten zijn. Daarom doe ik het maar even. FC Utrecht gaat in Europees verband onderuit tegen de vierde club van Luxemburg, nummer 141 op de wereldranglijst van de FIFA. Eerder dit jaar deden Jong Oranje en de vrouwen mee aan de EK's in Israël en Zweden. Vooraf was het in alle voorbeschouwingen eigenlijk alleen maar de vraag tegen wie ze in de finale zouden spelen, die eerste plaatsen lagen immers voor het grijpen en voor minder gingen ze niet. Nou, we hebben het gezien. De jongens vielen onder het strenge oog van de echte bondscoach genadeloos door de mand en de dames wisten in drie wedstrijden niet één keer te scoren. In veel andere landen zouden dergelijke resultaten goede lessen in nederigheid zijn, maar let op mijn woorden: volgend jaar is het WK in Brazilië en vooraf zal het in alle voorbeschouwingen eigenlijk alleen maar de vraag zijn tegen wie we in de finale zullen spelen. Nee, geloof mij nou maar: de kans dat Nederland volgend jaar kampioen wordt, is net zo groot als de mogelijkheid dat Louis van Gaal zaterdag in een oranje string aan de Gay Pride mee doet. (Meer ranzige grappen hierover ongetwijfeld aanstaande maandag in Voetbal International.)

Copyright: Peter Bonder.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.