Domme ouders

Mijn vrouw en ik hebben ons in al die jaren welgeteld één keer bemoeid met de selectie van onze kinderen. Dat was toen onze dochter uit de B1 werd gezet. Geen misverstand: dat deden we niet vanwege het feit op zich, want dat hoort bij de sport, maar het ging ons vooral om de manier waarop. Die deugde van geen kant en daar hebben we de coach in alle redelijkheid op aangesproken, waarna we in goede harmonie uit elkaar gingen. Het meisje heeft daarna nog vier geweldige jaren in de B2 en de A2 gehad en speelt nu, na een paar jaar van fysieke tegenspoed (hernia, kruisband), met veel plezier in Dames 5. Zondag speelt ze thuis tegen Hengelo 7 en ik ga zeker kijken.

Ik bedoel maar: je moet als ouder heel behoedzaam zijn als het om (het team van) je kind gaat. En daarom snap ik ook helemaal niets van die stomme tweet waarmee George de Jong, vader van Ajax-speler Siem, dinsdag de aandacht vroeg (en kreeg). Aandeelhouders tevreden, Ajax sportief failliet, daar kwam zijn commentaar op neer, plus nog een opmerking over het feit dat de eigen toppers rond 22 niet marktconform betaald werden. Fijn. Bedankt pa. Daar maak je je zoon echt populair mee in de kleedkamer. Uitgerekend een ervaren sportman als De Jong, ex-international in het volleybal en directeur van Innosport, had dat moeten weten. En hij mag de tweet dan intussen hebben teruggetrokken - wat ik trouwens ook geen sterk teken vind - het kwaad is al geschied. Hoewel: Ajax sportief failliet, dat klinkt me natuurlijk wel als muziek in de oren.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.