Medelijden

Bijna, ik zeg met nadruk: bijna, had ik dinsdagavond medelijden met Ajax. Het overkomt me gelukkig zelden tot nooit, maar deze keer gunde ik de Amsterdammers zowaar een overwinning. De afwachtende tactiek van AC Milan, dat voor deze gelegenheid de aloude wetten van het catenaccio weer eens uit de mottenballen had gehaald, leek vlak voor tijd met een rake kopbal van Denswil afgestraft te worden - totdat de arbitrage ingreep. Wat een belachelijke beslissing om die "ippon" (ik citeer Frank de Boer) van Balotelli met een penalty te belonen en de Italianen alsnog dit buitenkansje op een gelijkspel te gunnen.

Met wie ik ook steeds meer medelijden krijg, maar dan wel terecht: de vierde en vijfde man op het voetbalveld. Ze zijn volstrekt nutteloos en staan hopeloos voor paal, vooral als ze weer eens besluiten om toch maar niet te vlaggen wanneer wél dat van ze verwacht wordt. Op het moment suprême kijken ze steevast precies de verkeerde kant op. Maar oké, ze staan er en we zullen het met ze moeten doen. En toch heb ik dan nog een vraag die ik graag beantwoord wil zien. Kan iemand mij misschien uitleggen waarom ze in dezelfde hoek als de grensrechters staan? Hadden ze niet beter aan de andere kant van de goal plaats kunnen nemen?


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.