Weltmeister

Oké, de keeper van Hongarije was dronken en de wedstrijd tegen Turkije was "kebab in 't bakkie" volgens de gebroeders De Boer bij Edwin Evers op Radio 538, maar feit is wel dat Oranje zich voetballend heeft gerevancheerd na de blamages tegen Estland en Andorra. Mooi ook dat Patrick Kluivert zo werd betrokken in de feestvreugde, misschien dat de KNVB nu eindelijk eens een fatsoenlijk afscheid voor hem kan regelen (en laat ze dan meteen Clarence Seedorf meenemen). Jammer alleen dat er zo'n idiote volksmenner voor de groep staat, maar ik heb begrepen dat we na de WK gelukkig van 'm af zijn. En trouwens, we hoeven echt niet bang te zijn dat Lowietje ergens op een balkon gaat staan brallen dat we de besten van Brazilië, de besten van Argentinië én de besten van Spanje zijn.

Nederland wordt geen wereldkampioen, want dat wordt Duitsland. Drie jaar geleden speelden ze al het mooiste voetbal op het toernooi in Zuid-Afrika en dat niveau hebben ze moeiteloos vastgehouden. Toegegeven, ook hun bondscoach is een merkwaardige snuiter, maar wat ze op het veld hebben staan is gewoon grote klasse. Verdedigend waren ze altijd al onverslaanbaar en met Neuer op doel, Lahm als aanvoerder, Schweinsteiger, Khedira en Özil op het middenveld en voorin de keus tussen klasbakken als Reus, Gomez, Klose, Podolski, Müller en Schürle (legde er dinsdag na rust tegen de Zweden gewoon drie achter elkaar in) zijn ze voor mij de grote favoriet. En dus kon Gary Lineker volgend jaar wel eens gelijk krijgen: "And at the end the Germans win".

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.