Het FC Twente Stadion

Dat het tussen Grolsch en FC Twente niet echt schuimt van de gezelligheid, mag algemeen bekend zijn. Dat er nu ook op de officiële website van de club met oud-communistische middelen de historische waarheid geweld wordt aangedaan, is evenwel een nieuwe factor in de relatie. Ik citeer uit het hoofdstuk "Tuckerville" over het optreden van Ilse en Waylon op 21 juni:

"FC Twente heeft vanaf 1965 op twee locaties gespeeld. De eerste tientallen jaren van het bestaan van de club was Stadion Het Diekman de thuisbasis. Door de ontwikkelingen in het voetbal en het verval van dat onderkomen werd besloten elders in Enschede een nieuw, modern stadion te bouwen. In 1998 deed FC Twente daar haar intrede. In het Arke Stadion konden ruim 13.000 toeschouwers maar al snel bleek dit onvoldoende te zijn. Jaren later is het stadion uitgebreid tot een capaciteit van ruim 24.000 personen. Sinds oktober 2011 speelt FC Twente haar wedstrijden in het FC Twente Stadion met een capaciteit van 30.000 toeschouwers. Ilse DeLange & Waylon zullen in 2014 samen met een aantal speciale gasten het FC Twente Stadion in Enschede inwijden met het allereerste muziekevenement ooit genaamd Tuckerville!"

Hier wordt letterlijk geschiedenis geschreven, en dat niet alleen vanwege "het allereerste muziekevenement ooit" wat we maar als een lullige verschrijving zullen afdoen. Nee, hier wordt met geen woord gerept over de Grolsch Veste. Wel over Stadion Het Diekman en het Arke Stadion, maar niet over de actuele benaming. Op de begeleidende illustratie is zelfs de naam verwijderd. En dat maakt het allemaal nog opmerkelijker. Is dit het begin van het einde? Of, om een bekend Enschedees gezegde te citeren: "Wat wordt hier verzweeg'n?"

Copyright: Peter Bonder.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.