Transfer

De opmerkelijke transfer van Wout Brama naar Heracles, zo vlak na de derby tegen FC Twente, heeft in de voetbalwereld uiteraard veel reacties uitgelokt. We zetten er een paar op de rij.

Heracles-voorzitter Jan Smit: "Voor een Almelose jongen is dit natuurlijk een droom. Als je zolang voor Twente hebt gevoetbald is Heracles een mooie nieuwe uitdaging. Nu dat nieuwe stadion niet doorgaat is zijn komst een prima alternatief voor onze trouwe fans. En verder blijf ik zoals gewoonlijk het liefst heel bescheiden op de achtergrond."

FIFA-voorzitter Sepp Blatter: "Dit is een klap in het gezicht van alle voetballiefhebbers. Dit is zo slecht dat ik het zelf bedacht had kunnen hebben."

Woordvoerder Vak-P: "We zullen hem bij de volgende derby netjes ontvangen met een megagroot uitzwaaispandoek. Woutje is er altijd een van ons geweest en zal dat ook altijd blijven."

PSV'er Bryan Ruiz: "Dit had ik niet van Brama verwacht, erg jammer dit. Hij breekt mijn hart. Ik wens de fans van FC Twente veel sterkte en leef heel erg met ze mee."

FC Twente-voorzitter Joop Munsterman: "Niemand is groter dan de club, nou ja, niemand. Maar eh..., nu ik je toch spreek, wordt dat nog wat met dat standbeeld van mij? Of zit jij niet in dat comité?"

Vitesse-hulptrainer Hendrie Krüzen: "Of clubliefde nog bestaat? En dat vraag je mij?"

René van der Gijp, Voetbal International: "Ik zeg nog tegen Johan, ik zeg Johan, dat was in onze tijd toch ondenkbaar, hè Johan, ouwe pik van me? En trouwens, heeft dat Bramaatje nog een beetje lekker geil zussie, Hansiepansie pielemansie?"

Bondscoach Louis van Gaal: "Is Heracles nou zo dom of is Twente nou zo slim?"

Cristiano Ronaldo: "Dit verpest mijn hele week. Ik zou mijn Gouden Bal aan Messi geven om Brama voor Twente te behouden."

Minister-president Mark Rutte: "Als overtuigd liberaal hecht ik zeer veel waarde aan de vrijheid van handelen, dus mede gelet op het belang van de marktwerking gun ik de heer Brama zijn nieuwe werkgever. Zo, en nu moet ik weer even proberen de crisis weg te lachen, ha ha ha ha."

Copyright: Peter Bonder.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.