WK-trio

Wie wil dat nou niet, Louis van Gaal spelen? Deze week krijgt u de kans in de WK-trio, een drietrapsgezelschapsspel voor beginners en gevorderden. Hoe het werkt? Heel eenvoudig: u stelt drie elftallen samen voor het WK in Brazilië. Waarom drie? Omdat er drie categorieën zijn: Nederlanders die in het buitenland voetballen, Nederlandse spelers in de eredivisie en buitenlandse spelers in de eredivisie. Het systeem is 4-3-3 en om een begin te maken heb ik alvast de volgende drie teams samengesteld.

Nederlanders die in het buitenland voetballen: Stekelenburg; Van der Wiel, Vlaar, Heitinga, Emanuelson; De Jong, Sneijder, Strootman; Lens, Van Persie, Robben.

Nederlandse spelers in de eredivisie: Cillessen; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Van Aanholt; Clasie, Wijnaldum, Pröpper; Promes, Castaignos, Boëtius.

Buitenlandse spelers in de eredivisie: Nordtfelt; Rosales, Kashia, Moisander, Boilesen; Schöne, Guiterrez, Piazon; Ruiz, Finnbogason, Tadic.

Eens? Oneens? Wie moet eruit? En wie moet er in? Laat het maar weten. We zijn per slot van rekening allemaal een beetje bondscoach, toch?

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.