Helden

Van het FC Twente dat in 2010 kampioen werd, zitten alleen Sander Boschker en Peter Wisgerhof, met de geblesseerde Wout Brama, nu nog bij de selectie. Boschker was natuurlijk al de held sinds die bekerfinale van 2001 en Wisgerhof werd als aanvoerder zijn bondgenoot, zeker met het vooruitzicht van nog een paar hoofdprijzen zoals de KNVB Beker en de Johan Cruyff Schaal. Met het naderende afscheid van deze twee clubiconen sluit FC Twente een tijdperk af en hoe kan dat mooier gevierd worden dan met een passend eerbetoon in de Beugel Bunker?

"Ik denk dat ik weiger" antwoordde Boschker op de vraag of hij een invalbeurt zou accepteren. Nou, dat denk ik niet. Ik weet bijna zeker dat hij zo'n aanbod gretig zal aanvaarden, in de laatste thuiswedstrijd op zaterdag 3 mei tegen PEC Zwolle. En ter verhoging van de algehele feestvreugde zal Wisgerhof vlak voor tijd het veld betreden om, bijna exact vier jaar na die historische zondag in Breda, als aanvoerder de Schaal in ontvangst te nemen uit handen van Henk Kesler, die speciaal voor deze gelegenheid zijn voorganger mag komen vervangen. Helemaal niets in Amsterdam: de helden worden bedankt.

(6 februari 2014.)


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.