Helden

"Die is achterop een ezel de bus ingegaan". Citaat van Aad de Mos over PSV-verdediger Henk Schepers die in een wedstrijd tegen Ajax door Simon Tahamata bewusteloos was gespeeld. Hij zei het in de RTL7-serie "Helden van de Velden" waarvan de aflevering vorige week maandag over dribbelaars ging. Ik vind het een leuk programma, dat een dieper inkijkje geeft in allerlei voetbalzaken. Meer voor mannen, wat u zegt, maar daar doen ze bj RTL7 niet moeilijk voor. Sterker nog: ze komen er eerlijk voor uit, het is zelfs hun slogan. René van der Gijp die Henk ten Cate een grote lul noemt, Johan Derksen die Sierd de Vos beschuldigt van schijtlollige prietpraat, de heren draaien er niet om heen.

Het thema van deze Helden-week was "opmerkelijke transfers" en het was weer boeiend om te zien hoe Johan Cruyff wraak nam op Ajax door naar Feyenoord te gaan om daarmee zowel kampioen te worden als de beker te winnen. Hoe Wim Jansen het andersom deed en in De Kuip door een sneeuwbal werd geraakt. Hoe Ruud Gullit een interview met Barend & Van Dorp gebruikte om van PSV naar AC Milan te kunnen. Hoe Frank Rijkaard het helemaal gehad had met het geouwehoer van Johan Cruyff, per se weg wilde bij Ajax en door PSV met een stereotoren werd verleid. En hoe Frank en Ronald de Boer hun trainer Morten Olsen moedwillig beschadigden om een transfer naar Barcelona te forceren. Meer voor mannen, daar wordt zelfs Aad de Mos humoristisch van.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.