Minder Marokkanen

PVV-politicus Geert Wilders heeft met zijn opmerking "En als het even kan ook wat minder Marokkanen in Oranje" binnen en buiten de voetbalwereld veel opschudding veroorzaakt. Enkele reacties hebben we voor u genoteerd.

Johan Derksen, Voetbal International: "De heer Wilders is een ongevaarlijke dorpsidioot, maar het is wel de chame van deze flapdrol dat hij er niet omheen draait zoals de meeste politici als een drol in een pispot. Verder is het een enorme druiloor, een volwassen paard krijgt er de hik van."

Bondscoach Louis van Gaal: "Deze bondscoach heeft de mening van de heer Wilders niet nodig. Deze bondscoach is totaal onafhankelijk van wie dan ook. Deze bondscoach is maar met één ding bezig en dat is het telefoonnummer van Ferguson."

Minister-president Mark Rutte: "De heer Wilders heeft er het volste recht op om te mogen zeggen wat hij denkt en als hij daarmee complete bevolkingsgroepen meent te willen benoemen dan moet hij dat vooral kunnen doen. Ja, ik sluit niet uit dat de VVD ooit nog eens met de PVV gaat samenwerken, maar dat maken wij niet meer mee. En nee, die laatste zin snap ik zelf ook niet."

René van der Gijp, Voetbal International: "Ach ja, gekke Geertje, heeft er de ballen verstand van, maar wel weer een mening, die had met dat rare haar van 'm beter dameskapper kunnen worden, wat jij Hansiehansie, ouwe pik van me? Rot toch op joh, ook al stellen we twaalf van die Marokkaantjes op, dan hebben we tegen die Chileentjes nog steeds geen schijn van kans."

Khalid Boulahrouz (Maassluis, 1981), 35 interlands voor Nederland: "Weet die mafkees eigenlijk wel dat mijn bijnaam De Kannibaal is?"

Jack van Gelder, Studio Ajax: "Zoals iedereen ongetwijfeld weet ben ik gevraagd voor de rol van Pontius Pilatus in The Passion van de EO. Heb ik in 2009 gezegd dat ik overwoog om op Geert Wilders te stemmen en dat ik Maxima het voorbeeld vond van hoe alle buitenlandse vrouwen zich zouden moeten aanpassen? Dat was ik niet, ik was mijn handen in onschuld."

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.