The Passion 2015

Valt het u ook op dat er, met geen twee maanden te gaan voor het WK, vanuit de reclame nog zo weinig inhaakacties zijn? Dat heeft volgens mij niet alleen te maken met de zware loting (op 24 juni kunnen ze naar huis), maar ook met de groeiende weerzin tegen de bondscoach, die zich steeds onmogelijker gaat gedragen. Uli Hoeness heeft het heel mooi omschreven: Louis van Gaal is de Vader van God, en zo preekte hij ook in het interview met NRC dat op zaterdag 12 april werd gepubliceerd. Of liever: geopenbaard, want Sint Lodewijk heeft zijn eigen Oude én Nieuwe Testament, waarbij hij zichzelf bij voorkeur in de derde persoon bewierookt:

"Overal waar Van Gaal wordt ingehuurd, zullen normen en waarden gelden die volgens Van Gaal bij het vak van profvoetbal horen." Halleluja! Op een vraag van de interviewers, die het zowaar wagen daarin een eigen mening te laten doorklinken: "Het maakt me niet zo veel uit wat jullie vinden." Praise The Lord! En het orakel heeft ook altijd gelijk, want: "De mensen kunnen mij niet beoordelen, want die worden verkeerd voorgelicht door een bepalend deel van de media. Het zou mooi zijn als het volk enthousiast is, maar dat is het alleen als je wint. Dat is niet al te makkelijk."

Over het Wonder van Alkmaar: "Ik ben in 2008 bij AZ weggegaan omdat ik het gevoel had dat de spelers niet meer naar me luisterden. Toen zijn die spelers naar me toe gekomen: trainer, kom alsjeblieft terug. Ik ben teruggekomen en toen pas zijn we kampioen geworden. Ik ging gewoon weg, daarmee raakte ik ze." Volgend jaar in The Passion: een hoofdrol voor Louis van Gaal als de Vader van God. Kijkcijfers: 8,2 miljoen. "We-gaan-naar-Gol-go-tha, we-gaan-naar- Gol-go-tha, we-gaan-naar-Gol-go-tha, we-gaan-naar-Gol-go-tha! We zijn de besten van Nazareth, de besten van Bethlehem, de besten van Jeruzalem!"


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.