Selectie

Sorry. Ik bied u bij deze mijn welgemeende excuses aan voor het feit dat het hier voor de derde week in successie over Louis van Gaal moet gaan. Onze bondscoach lijkt nu al, met de route naar Brazilië nog voor de boeg, de weg volledig kwijt te zijn geraakt. Nederland is altijd een land van goede keepers geweest, met een uitzondering voor de bijziende clown die in twee WK-finales onder de lat stond en daarbij voor minstens drie van de vijf tegengoals persoonlijk verantwoordelijk was. (En een beetje keeper had die andere twee ook gehad.)

Daarna kregen we Schrijvers, Van Breukelen en Van der Sar, nu hebben we Crul, Vorm en Stekelenburg, maar wat doet Lowietje? Die selecteert Vermeer, de reserve-keeper van Ajax, die zaterdag tegen NEC nadrukkelijk solliciteerde naar het ereburgerschap van Nijmegen. Zijn coach had hem nota bene speciaal voor deze wedstrijd opgesteld om zijn kandidatuur voor Oranje kracht bij te zetten, maar hij faalde opzichtig en dus zou je denken: einde oefening, maar zo zit deze bondscoach dus niet in elkaar. Vermeer past in zijn profiel van de ideale keeper.

Het lijkt ook wel alsof hij het er om doet. Lekker zijn criticasters voeren. "Als je binnen dertig seconden je veters kunt strikken" was maandagavond volgens Van der Gijp bij Voetbal International op RTL7 het criterium om gevraagd te worden. Het is mij niet bekend of Locadia en Castaignos deze eigenschap hebben, maar hun selectie is los daarvan natuurlijk een regelrechte giller. Of ben ik nou zo dom? En is hij nou zo slim? Ik wil het niet eens wéten. Met deze megalomane mafkees winnen we zelfs niet van Australië. (En ja: volgende week een ander thema.)


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.