Sensatie

De 4-1 van Vilhena bij Feyenoord-Cambuur was een goed voorbeeld van snel en modern voetbal, vergelijkbaar met de self pass bij het hockey. Geen irritant gedoe met muitende tegenspelers die het nemen van de vrije trap met de meest kinderachtige middelen proberen te verhinderen, maar gewoon gaan met die banaan. Het seizoen is nu bijna voorbij, maar hopelijk was dit op de valreep de aanzet tot mooie dingen in het verschiet.

Daarbij ben ik trouwens ook zeer benieuwd naar de contacten tussen Louis van Gaal en de Britse tabloids, alsmede naar zijn optredens tijdens de persconferenties. Ik hoorde zondagavond iemand bij Studio Ajax zeggen dat zijn benoeming bij Manchester United heel goed voor de reputatie van het Nederlandse trainersgilde zou zijn. Ik ben zo vrij om het tegenovergestelde te vinden en voorspel qua PR een nationale ramp van ongekende omvang.

Verder verwacht ik veel van de samenwerking bij AZ tussen Marco van Basten, de nieuwe trainer, en Teun de Nooijer, de nieuwe elftalbegeleider. Twee unieke karakters met in hun bagage een fantastische carrière, waarin ze op hun gebied tot de absolute top van de wereld behoorden. Resultaten uit het verleden bieden ook hier weliswaar geen garanties voor de toekomst, maar iets zegt mij dat dit een-tweetje wel eens sensationeel zou kunnen gaan scoren.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.