WK-bla-bla (2)

Vier weken, twee maanden, langer gaat het avontuur met Louis van Gaal bij Manchester United niet duren. Alleen in Nederland komt de persconferentie van een bondscoach die afscheid neemt, rechtstreeks op de televisie, zoals we vorige week nog eens met kromme tenen in die prachtige aflevering van Andere Tijden Sport ("media: min min!") konden zien. En nergens anders ter wereld kan een voetbaltrainer het zich veroorloven om een journalist met zoveel onverholen minachting te benaderen zoals Bert Maalderink van de NOS afgelopen maandag overkwam. Ik vond het gewoon eng zoals hij te keer ging, met die vlammende ogen en die schampere lach. Geloof mij nou maar: de Engelse tabloid-cowboys zijn daar gauw klaar mee en zullen met liefde gehakt van hem maken. Of kalkoen, want die haalt de kerst ook niet.

Voorlopig zullen we het nog even met deze potsierlijke klier moeten doen en dus gaan we hem beoordelen op zijn selectieve vermogens, want daar is hij per slot van rekening voor aangesteld. Sneijder, Van Persie, Robben en De Jong krijgen van mij een plus plus. De rest vind ik maar zo zo, met name de keeper. Als je met Ajax kampioen wordt, zegt dat weinig over je kwaliteiten. Vorm en Krul hebben in Engeland veel meer weerstand ervaren, net als Stekelenburg, die weliswaar een puinhoop van zijn carrière heeft gemaakt door consequent de verkeerde clubs te kiezen, maar wel in grote competities heeft gekeept. Hij had wat mij betreft gewoon in Oranje mogen staan. Zo, en dan nu de eerste WK-selectie van Linksbek & Zn. Bonder jr. is mijn adviseur c.q. assistent en samen gaan we voor de volgende elf: Neuer; Lahm, Thiago Silva, Ramos, Evra; Modric, Van Persie, Yaya Touré; Suarez, Messi, Ronaldo. Heel veel plezier met de eerste wedstrijden en graag tot volgende week zondag.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.