WK-bla-bla (3)

Het toernooi is nog maar een paar wedstrijden aan de gang en de arbitrale blunders zijn nu al bijna niet meer bij te houden. Neymar had allang rood moeten hebben voordat hij twee keer kon scoren. Die penaltys voor Brazilië en Spanje waren regelrechte lachertjes, net als die afgekeurde goals van Kroatië en Kameroen. De Vrij had nooit mogen scoren omdat Van Persie de Spaanse keeper hinderde, maar daar zult u mij verder niet over horen. Wat een bizarre wedstrijd speelde Oranje, wat een klasse, wat een goals. Die pass van Blind past in het rijtje van Mühren (1988) en De Boer (1998). Toch, opgepast: op het EK van 2008 speelden we in de eerste twee poulewedstrijden Frankrijk en Italië met fenomenaal voetbal compleet van de mat, maar werden we al in de kwartfinale kansloos uitgeschakeld door Rusland. Niettemin zal het u waarschijnlijk niet verbazen dat De Vrij, Vlaar, Blind, Van Persie en Robben figureren in het tweede WK-team van Linksbek & Zn. met Bonder jr. als mijn adviseur. Vanwege de deadline voor deze column hebben we gekozen voor de elf spelers, die volgens ons tot en met Uruguay-Costa Rica het meest zijn opgevallen: Navas, Vlaar, De Vrij, Blind, Dos Santos, Oscar, Sanchez, Van Persie, Robben, Campbell, Neymar. Volgende week een echte opstelling, systeem: 4-3-3.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.