WK-bla-bla (4)

Ze zijn al vele toernooien eerder terug dan de ansichtskaarten die ze naar huis sturen, maar de Engelse supporters blijven komen om hun kansloze helden te steunen. Ik vind het so wie so fantastisch om te zien hoeveel fans hun teams achtervolgen, en dan vooral: met hoeveel passie en emotie ze dat vieren. Ook met de tegenpartij, want je kunt veel lelijks van die FIFA-criminelen zeggen, en met heel veel redenen, maar eens in de vier jaar organiseren ze een prachtig voetbalfeest waaraan miljoenen mensen samen heel veel plezier beleven.

WK-voorzet: Cavani op Suarez. WK-lelijk voetbal: Iran-Nigeria. WK-heimwee naar Brasil: Zico, Rivelinho, Socrates, Eder, Tostao, Gerson. WK-sukkel: Pepe. WK-volkslied: Nigeria ("Arise, o compatriots, Nigeria's call obey, to serve our fatherland with love and strength and faith. The labour of our heroes past shall never be in vain, to serve with heart and might, one nation bound in freedom, peace and unity.") WK-zo kennen we 'm weer van FC Twente: Bryan Ruiz. WK-blooper: geen volksliederen bij Frankrijk-Honduras. WK-Buffon look-a-like: de keeper van Iran. WK-kan echt niet meer: Harry Vermeegen op RTL7. WK-that can better: het Engels van Ronald Koeman. WK-briljante column: "Arno Vermeulen beschouwt de analyse voor" (Frank Heinen, HP/de Tijd). WK-het waren drie fantastische toernooien: Spanje. WK-we missen 'm elke dag: Zlatan. WK-zo willen we alle wedstrijden graag zien: Uruguay-Engeland. WK-en deze wordt misschien nog wel mooier: Uruguay-Italië.

WK Flop Team: Casillas, Pepe, Maxi Pereira, Coentrao, Cahill, Song, Palacios, Assua-Ekotto, Katsouranis, Ronaldo, Lukaku. WK Top Team: Ochoa, Aurier, Duarte, Matuidi, Suarez, Olic, Ruiz, Robben, Van Persie, Müller, Mandzukic.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.