WK-bla-bla (5)

Miroslav Klose (9-6-1978) scoorde voor FC Kaiserslautern, Werder Bremen, Bayern München en Lazio Roma 153 goals in 384 wedstrijden. Hij debuteerde in 2001 voor de Mannschaft waarmee hij in 132 interlands 69 keer succesvol was. Zijn laatste doelpunt voor Duitsland dateert van vorige week, waarmee hij zijn WK-totaal op 15 bracht, evenveel als mede-WK-topscorer Ronaldo. De manier waarop hij dit deed, met het puntje van zijn rechterteen, doet vermoeden dat er gedurende dit toernooi nog minstens één bij komt. En nou maar hopen dat die afsprong bij de salto dan wél lukt.

WK-matennaaier: Alexis die om een gele kaart voor Blind vraagt. WK-kippenvel: het volkslied van Rusland. WK-ja, nu kennen we ’m wel: die Braziliaanse mafkees voor Hyundai. WK-niet te geloven: Van Gaal die nog steeds denkt dat “de media” enkelvoud zijn. WK-toppunt van schaamteloosheid: de bondscoach van Uruguay. WK-dat kan minder: Mrs. Rooney die met 28 koffers naar Brazilië afreist. WK-heerlijk om te zien: Italianen die ineens heel veel haast krijgen. WK-teiltje, snel: Barbara en Frits Barend die blijven volhouden dat Suarez eigenlijk een heel lieve jongen en geen primitieve malloot is. WK-je schrikt je rot: de aanslag van Lallana op Ruiz. WK-chagrijn: Rooney, Balotelli, Lens, Ronaldo. WK-Bert van Marwijk look-a-like: de bondscoach van Algerije.

WK Flop Team (samengesteld na de poulewedstrijden): Jung Sung-Ryong; Oar, Bernárdez, Joao Pereira, McGowan; Shatov, Bedoya, Marchisio; Rooney, Balotelli, Lens. WK Top Team (samengesteld na de poulewedstrijden): Courtois; Rafael Marquez, Van Buyten, Hummels, Giancarlo Gonzalez; Shaqiri, Van Persie, Messi; Neymar, Müller, Robben.

(June 29, 2014)

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.