WK-bla-bla (6)

Het klinkt misschien raar, na al die geweldige overwinningen, maar ik heb het idee dat we tijdens dit WK met z'n allen naar een ander zitten te kijken. Dit moet een stand-in zijn, kan niet anders. Alles wat hij aanraakt, verandert in goud. Depay, Huntelaar, Krul, hij tovert de ene na de andere wereldwissel uit zijn hoge hoed. En dan toch zo bescheiden, ingetogen en fatsoenlijk tegenover de media blijven. Kom op Louis, dat kan anders. Je bent al de beste van Madrid, Canberra, Santiago, Mexico en San José. Woensdag ben je de beste van Buenos Aires. En zondag de beste van Berlijn. Zo kennen we je weer.

WK-we hadden er zomaar uit kunnen liggen: de save van Cillesen in de 117e minuut. WK-misschien wel smeriger dan die beet in de schouder van Chiellini: dat knietje in de rug van Neymar. WK-cool: Obama belt met Amerikaanse spelers. WK-ik bedoel maar: "Je bent fit op het moment dat je uitgerust bent" (Youri Mulder, NOS). WK-zo kan het natuurlijk ook: "Je moet drinken voordat je dorst hebt" (Sporza, BRT). WK-afgetest door Excelsior: Howard (keeper USA). WK-keeperstrainer van Excelsior: Pim Doesburg. WK-had diepdonkerrood moeten krijgen: Matuidi. WK-dat die überhaupt nog lééft: Piet de Visser. WK-begint nu ook zelf al om zijn flauwe grappen te lachen: Sierd de Vos. WK-kunnon we niet meer horon praton: Nico Dijkshoorn. WK-"Doelpunt en een goal": Arno Vermeulen bij de 1-0 van Hummels. WK-"Een van de gevaarlijkste ploegen als ze de bal niet hebben": Aad de Mos over Costa Rica. WK-chef incidentele pressing: Louis van Gaal over Nigel de Jong. WK-mascotte: Jale Berahimi (Costa Rica). WK-morgen alweer veertig jaar geleden: de Schwalbe van Hölzenbein.

WK Dream Team: Krul; Kuyt, Hummels, Vlaar, Tiago Silva; Sneijder, Messi, Lahm; Robben, Di Maria, Rodriguez.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.